Noticias

V Congrés dels àrids a Santiago de Compostela

E-mail Imprimir
No hay traducciones disponibles.

La Federació d’Àrids (FdA), junt amb les seves Associacions Membre, l’Associació Nacional d’Empresaris Fabricants d’Àrids – ANEFA –, el Gremi d’Àrids de Catalunya, l’Associació d’Empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana – ARIVAL –, l’Associació Gallega d’Àrids – ARIGAL –, ha organitzat el V Congres dels àrids a Santiago de Compostela, durant els dies 24, 25 i 26 d’octubre de 2018, sota el lema “Compromesos amb la societat.

fdaaridos

Un cop més, el V Congrés està orientat com un fòrum de màxima actualitat, dirigit fonamentalment a empresaris i professionals – científics i tècnics -, relacionats amb el sector dels àrids, on podran ressaltar-se les línies mestres de futur per a la indústria extractiva, bàsica per a la societat.

El Congrés compta amb ponents de primer nivell, s’han seleccionat prop de 200 comunicacions lliures i 36 pòsters que permetran conèixer noves tecnologies, analitzar els problemes comuns, buscar solucions alternatives i abordar aspectes rellevants relatius a l'explotació i al tractament dels àrids, així com a les diferents aplicacions dels àrids en la construcció i en la indústria, o assumptes tan importants com la gestió econòmica, la qualitat del producte, el medi ambient, la seguretat i la salut en el treball, els problemes d'imatge en el sector, les relacions de les explotacions amb les àrees veïnes, etc.

També s’han programat ponències, comunicacions tècniques, fòrums de debat i presentacions d'empreses, igual que en les anteriors edicions, i s’han programat set taules rodones, dues sessions plenàries i dues sessions temàtiques, amb debats sobre aspectes rellevants per al sector, en les que participaran professionals de reconegut prestigi.

El President del Gremi convida a tots als agremiats a la participació en el V Congrés de la FdA, a través del següent video:

Podeu consultar el programa i tota la informació relativa al Congrés a l’enllaç: http://www.congresoaridos.com/

Els agremiats elegeixen Alfons Porro nou president

E-mail Imprimir
No hay traducciones disponibles.

El centenar llarg de socis participants a l’Assemblea anual del Gremi d’Àrids de Catalunya ha elegit l’empresari Alfons Porro nou president de l’entitat. Porro, l’elecció del qual ha estat per unanimitat, relleva en la presidència del Gremi Joaquim Roca, que ha estat al capdavant de l’organització els darrers 8 anys.

Alfons Porro, nascut a Palamós el 1960, és llicenciat en Econòmiques per la UAB, i MBA per EADA. Professionalment, exerceix com a conseller delegat del Grup Martorell i de Prefabricats la Selva. El nou president és també membre de Junta Directiva de Foment del Treball.

porroipelegri-web

A la seva primera al·locució com a president, Porro ha emplaçat els agremiats a “incidir en el missatges als Poders Politics sobre la necessitat del sector de la construcció per sortir de la crisis, crear riquesa i llocs de treball”. També ha fet una crida a “reflexionar sobre les politiques comercials individuals adoptades fins ara per poder fer front a una situació que s’ha demostrat  mes estructural que conjuntural” i ha conclòs assegurant que “només amb un Gremi fort com a interlocutor de nivell amb les administracions es podrà aconseguir els objectius que es persegueixen”.

El primer acte del nou president ha estat la signatura d’un conveni amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, que pretén regular la col·laboració entre les empreses agremiades que es dediquen a l’extracció d’àrids i el DAAM per a l’estudi, seguiment i evolució de l’avifauna protegida present en les zones on es duen a terme activitats extractives. Els resultats dels estudis serviran per millorar el coneixement de les espècies i la integració de les activitats extractives en el seu entorn i fins i tot els programes de restauració afavoriran l’estat de conservació d’aquestes espècies.

Per la seva banda, i en el seu darrer discurs assembleari, el president sortint ha fet un repàs als canvis produïts en el sector des que va assumir la presidència l’any 2006. “Hem passat de l’exuberància a gairebé la inactivitat”, ha resumit Joaquim Roca, recordant que el mercat domèstic s’ha contret quasi un 75%. Roca ha llistat les transformacions del Gremi durant aquest temps, encaminades totes elles a fer més fortes les empreses en el mercat i davant les administracions.

Una indústria que resisteix els embats d’una crisi mai no vista

Durant l’Assemblea s’han donat a conèixer diverses dades sobre la situació del sector, d’entre la que destaca que durant 2013 la producció a tota Catalunya va ser de 22 milions de tones, el que representa una caiguda del 23% sobre 2012, i un descens acumulat des del 2006 de més del 73%. La crisi està essent molt dura per a la indústria aridera: avui, en sòl català hi ha més de 150 explotacions completament inactives, i es calcula que han desaparegut al voltant d’un 15% de les empreses del sector extractiu, bé per tancament, bé per absorció dins d’altres companyies.

Això ha tingut un reflex directe en l’ocupació, que als darrers 5 anys ha acumulat una caiguda de prop de mil treballadors directes. Segons dades estimades de la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat, les vendes al 2013 van ser de 99 milions d’euros, quan al 2006 havien tingut un valor de 331 M €.

L'Assemblea General del Gremi d'Àrids de Catalunya ha comptat amb la participació d'unes 150 persones, representants de les 115 empreses i vora 350 centres d'explotació que integren l'entitat.

L’Assemblea General del 10 de juny elegirà nou president

E-mail Imprimir
No hay traducciones disponibles.

convocatoriaassembleawebL’Assemblea General Ordinària 2014 del Gremi d’Àrids de Catalunya, que tindrà lloc el dimarts 10 de juny a l’auditori de La Pedrera (Casa Milà), elegirà el nou president de l’entitat. Joaquim Roca, que amb dos mandats consecutius ha assumit durant vuit anys la presidència del Gremi, cedirà les regnes al candidat que els agremiats elegeixin en la votació que faran en el curs de l’Assemblea.

L’Assemblea compta enguany amb un programa de contingut de nivell, en el que destaquen la presentació del projecte “Phoenix” que, liderat per l’empresa Iberpotash, preveu la inversió de 600 milions per reestructurar l'activitat minera al Bages. La companyia pretén augmentar i concentrar la seva producció a la mina i a la planta de tractament de potassa a Súria, reconvertir les instal·lacions associades a Sallent en una zona d’activitats logístiques i crear una nova plataforma ferroviària a Callús. Una inversió que generarà activitat per a la indústria dels àrids.

Com és tradicional, la cloenda de l’acte anirà a càrrec d’un membre del Govern de la Generalitat. En aquesta ocasió, serà el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, honorable Josep Maria Pelegrí, qui posarà fi a una sessió que s’ha convertit en el punt de trobada anual de la indústria aridera catalana.

Ordre del Dia de l'Assemblea 2014

Benvinguda als assistents del Sr. Pere Palacín, director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, la Sra. Assumpta Farran, directora general de Qualitat Ambiental, i el Sr. Joaquim Roca, president del Gremi.

Aprovació, si s’escau, de la Memòria d’activitats i dades sectorials.

Aprovació, si s’escau, de l’estat de comptes 2013, de l’auditoria període 2009-13 i del pressupost de l’exercici 2014, a càrrec del tresorer Sr. Andreu Puigfel.

Presentació del Gremi Jove, a càrrec dels coordinadors territorials.

Elecció del president del Gremi pel mandat 2014-18.

Sinèrgies del projecte Phoenix”, a càrrec del Sr. Pablo de Lastres, Iberpotash.

Repensant el sector construcció”, a càrrec del Dr. Pere Segarra, director de la Càtedra Emprenedoria i Creació d'Empreses de la Universitat Rovira i Virgili.

Torn obert de paraules.

Firma del Conveni de suport gremial a les espècies en perill d’extinció.

Cloenda a càrrec de l’Honorable Sr. Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Pau Villòria, secretari general de Territori i Sostenibilitat.

Jornada 12 de maig "Temps diferents,noves infraestructures"

E-mail Imprimir
No hay traducciones disponibles.

XMM 3470

En els darrers anys, el conjunt d’empreses relacionades amb el món de les infraestructures a casa nostra hem hagut d’adaptar-nos, de forma ràpida, a molts canvis per tal d’afrontar una situació de crisi que ha estat més llarga i profunda del que tots podíem esperar.

Els professionals i les empreses ens hem hagut de moure per trobar oportunitats de negoci, i en alguns casos, definir noves línies de treball per tal de trobar escletxes per on plantar cara a la crisi. La internacionalització i els nous sistemes de finançament són actualment els grans cavalls de batalla del sector. El paradigma de les nostres empreses ha canviat radicalment.

Les entitats Constcat, Gremi d’Àrids i Asinca hem considerat imprescindible unir les nostres forces per convocar una jornada de treball i reflexió que obri un nou camí de col•laboració que sens dubte ens farà guanyar força i competitivitat.

 

Veure el PDF

UEPG Newsletter - maig / juny 2013

E-mail Imprimir
No hay traducciones disponibles.

Butlletí resum de la UE de maig i juny. Destaquem l'article on s'explica que el senyor Dirk Fincke, Secretari General de la UEPG va assistir a l'Assemblea General del Gremi d'Àrids de Catalunya del mes de juny.

E-mail Imprimir
Felip Puig - Assemblea Gremi Àrids 2013 - web

El conseller Puig se compromete a seguir reformando las leyes para facilitar la recuperación del sector

El conseller de Empresa y Ocupación, Felip Puig, fue el encargado de cerrar la Asamblea 2013 del Gremi d'Àrids de Catalunya con un extenso discurso sobre el actual contexto económico. Puig ha asegurado que "el país está exportando más que nunca", y que "Catalunya está ganando competitividad y mercados, y está siendo líder en Europa en la captación de inversión extranjera". Estas realidades augurarían un final más o menos cercano de la crisis actual.

Para el conseller, las claves para superar la actual coyuntura para el sector de los áridos son "la eficiencia energética de las empresas" y, en un plano más político, "la reforma de los trámites administrativos para que faciliten la iniciativa empresarial", una reforma comenzada con las Leyes Ómnibus que el conseller se ha comprometido a profundizar. Finalmente, ha defendido el proceso de Transición Nacional como la fórmula para progresar económicamente, por lo que comportaría de disminución de la presión fiscal y el aumento de la inversión pública.

Nota de prensaFotografías

Pág. 1 de 6

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

"Acepto"