Notícies

Jornada tècnica sobre les emissions de sílice cristal·lina respirable

El Gremi d’Àrids, conjuntament amb Ciment Català i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya i Balears, organitza una jornada tècnica sobre les emissions de sílice cristal·lina respirable i l’exposició als fums del diesel, Aquesta sessió es farà el dimecres 29 de juny a les 12 del migdia a la seu de Foment del Treball a Barcelona.

La sessió vol donar eines als professionals sobre l’aplicació del nou marc legal sobre la protecció dels treballadors contra el risc de pols de sílice cristal·lina respirable (SCR). En els darrers mesos, conjuntament amb l’Instituto Nacional de Silicosis (INS), s’ha organitzat una campanya de visites de comprovació dels valors de les emissions de silicosis en tots els llocs de treball de les activitats extractives. En aquesta línia de treball conjunta en el darrer trimesre del 2021 es van visitar empreses de la província de Barcelona i, durant el primer semestre de 2022, s’està portant a terme en diverses activitats extractives de les altres demarcacions catalanes. 

 

PROGRAMA DE LA JORNADA TÈCNICA

12.00 – Obertura de la Jornada a càrrec del Sr. Joan Ignasi Navarro, degà del COETMCB, el Sr. José María Ramos, president del Comitè de Pedreres de Ciment Català i el Sr. Jaume Puig, gerent del Gremi d'Àrids

12.15 – Presentacions tècniques de l'Instituto Nacional de Silicosi (INS):
“Estudio epidemiológico en explotaciones mineras y establecimientos de beneficio de Cataluña, 2021-2022. Resultados parciales de la campaña 2021.”
A càrrec de la Sra. Mario Carballo Menéndez (INS).

“Novedades sobre polvo y sílice cristalina respirables en el ámbito minero.”
A càrrec del Sr. Juan A. Freijo Pasarín (INS)

“Introducción al riesgo por exposición a humos diésel en el sector extractivo.”
A càrrec del Sr. Pablo Menéndez Cabo (INS)

13.15 – Taula rodona de debat sobre l'aplicació de la normativa d'emissions:

· Sr. Joan Carles Tarrasón, cap de servei de Seguretat Minera de la Generalitat de Catalunya.

· Sra. María Carballo Menéndez, Instituto Nacional de Silicosi (INS).

· Sr. Joan Ignasi Navarro, president del Comitè Tècnic del Gremi d’Àrids i degà del COETGME

· Sr. Juan A. Freijo Pasarín, Instituto Nacional de Silicosi (INS).

· Sr. Sr. José María Ramos, president del Comitè de Pedreres de Ciment Català.

· Sr. Pablo Menéndez Cabo, Instituto Nacional de Silicosi (INS).

· Sr. Manuel García Prieto, cap de la secció de Seguretat de Concessions Mineres de la Generalitat de Catalunya.

13.45 – Clausura a càrrec del Sr. Alfons Porro, president del Gremi d’Àrids i el Sr. Eduard Vall, subdirector general de Mines de la Generalitat de Catalunya.

 

Per a una bona organització, preguem confirmar la vostra assistència a l'atenció d'Anna Arnal 934.156.483 o a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.