Salutació del President

 

L'àrid és un recurs mineral i, com a tal, es localitza allà on la natura l'ha col·locat. Ja des dels inicis de les civilitzacions l'àrid ha estat la principal material de construcció per edificar cases, monuments, carreteres, muralles, etc. Actualment, els àrids tenen molts més usos, i és que podem afirmar que, ara com ara, no hi ha res a les nostres llars que no contingui material provinent d'una pedrera o gravera.

En els darrers anys, el sector extractiu català ha evolucionat de forma molt significativa, fins a arribar a convertir-se en un dels sectors econòmics més respectats dintre del món industrial i polític. Gràcies a l'esforç constant i a la feina seriosa i ben feta, hem deixat enrere la imatge de sector despreocupat pel seu entorn i ens hem col·locat a l'avantguarda de la sostenibilitat empresarial. I en aquesta evolució, el Gremi d'Àrids de Catalunya ha tingut un paper fonamental, tot representant els interessos del sector, alhora que explicant a la societat i les Administracions la funció clau que l'àrid té en la nostra societat. I és que es tracta d'un material que no només és important en el desenvolupament del nostre dia a dia (és la segona matèria més consumida només després de l'aigua) sinó que ha estat bàsic en la història i l'evolució de la humanitat.

 

LA QUALITAT DE VIDA ES TROBA DIRECTAMENT RELACIONADA AMB EL CONSUM D'ÀRIDS D'UN PAÍS

Actualment la qualitat de vida es troba directament relacionada amb el consum d'àrids d'un país. La societat actual demanda cada cop més infraestructures modernes, tant pel que fa a carreteres com a traçats de ferrocarril, etc. Perquè la societat pugui avançar cap a un progrés és necessari el consum dels àrids. Si no s'aprofitessin aquests àrids existents a la terra, no es podrien construir carreteres, edificis, ferrocarrils, ports, etc., amb la qual cosa el desenvolupament de la societat patiria una aturada crítica.

Per això convido a tots els visitants a consultar els apartats d'aquesta pàgina web per tal de comprovar, no només la necessitat dels àrids, sinó el control que s'exerceix en les activitats extractives així com la posterior restauració a què se sotmeten les pedreres, o les diferents aplicacions dels àrids.

Alfons Porro
President del Gremi d'Àrids de Catalunya