Notícies

Dia Arbres 2008

Catalunya celebra amb una gran plantada el II “Dia dels Arbres i els Àrids”

Nou pedreres i graveres d’arreu de Catalunya han obert les seves portes a cinc-cents alumnes de primària i secundària per mostrar-los com es produeixen els àrids i per fer-los partícips del seu treball de restauració i de protecció de la biodiversitat a través d’una multitudinària plantada d'arbres.

Conèixer com s’obté el material de construcció més utilitzat del món, els àrids, i col·laborar en la restauració de pedreres. Això han fet aquest matí el mig miler d’escolars que han participat en la segona edició del Dia dels Arbres i els Àrids. Una iniciativa, promoguda per les activitats extractives, que té per objectiu conscienciar els joves sobre els beneficis de la protecció de la biodiversitat i explicar els processos de restauració del medi natural.

Durant el matí, els alumnes d’entre 9 i 18 anys procedents de nou escoles catalanes han visitat les instal·lacions d’extracció i tractament d’àrids, on a través d’una classe pràctica a l’aire lliure han pogut aprendre els usos d’aquesta matèria primera. Al final de la jornada, els escolars han contribuït en els projectes de recuperació d’espais naturals que habitualment desenvolupen les pedreres, plantant cadascun d’ells un arbre en una de les zones ja explotades que estan en restauració.

El Dia dels Arbres i els Àrids forma part de l’acord Countdown 2010 – Save Biodiversity, pel qual el sector europeu dels àrids es compromet a promoure activament la protecció de la biodiversitat a les seves explotacions. Un compromís amb la natura pel qual el sector dels àrids ha restaurat els darrers anys prop de 3.000 hectàrees de terreny, convertint antigues explotacions en boscos i muntanya verda.

El II Dia dels Arbres i els Àrids se celebra oficialment a Catalunya avui dia 15 d’abril. Tanmateix, degut a la canviant situació meteorològica i al fet que és una activitat a l’aire lliure, les nou pedreres i graveres participants acolliran visites escolars al llarg de tot el mes d’abril. La jornada és iniciativa del Gremi d’Àrids de Catalunya i de la resta d’associacions de fabricants d’àrids de l’Estat (ANEFA, ARIVAL i AGA), agrupades a la Federación de Áridos (FdA).

pdf Nota de premsa