Notícies

III Congrés Estatal dÀrids

Ariders catalans i espanyols s'uneixen a Càceres per reclamar més suport per part de l'Administració

Mig miler d’empresaris del sector extractiu i una seixantena de representants polítics de les diferents comunitats han participat, del 4 al 6 d’octubre, en el III Congrés Estatal d’Àrids, la gran cita triennal del sector extractiu que en aquesta edició s’ha celebrat a la ciutat extremenya de Càceres.

La greu situació que viu el sector extractiu, que a Catalunya ha retrocedit fins als nivells d’activitat de 1985, ha dut els ariders catalans a col·laborar colze amb colze amb els seus homòlegs es - pa nyols per fixar un Pla Estratègic conjunt amb vistes al 2025. Un pla que, amb el suport de les diferents administracions, permeti transformar de dalt a baix la que és una de les activitats industrials més importants d’Espanya i de Catalunya.

Una de les principals reivindicacions que han sorgit d’aquest III Congrés Estatal d’Àrids, és la d’instar el Govern Central perquè creï una Comissió Estatal de la Industria Extractiva. Un òrgan de treball i d’interrelació permanent entre el sector públic i privat a imatge del Consell Assessor d’Àrids de Catalunya (CAAC), organisme d’aquestes característiques que funciona a Catalunya des del 2004. Aquest nou òrgan hauria de servir com a punta de llança per implementar el Pla Estratègic sectorial 2012-2025, el document consensuat per les patronals d’empreses fabricants d’àrids de tot l’Estat on s’apunten els eixos de la radical transformació que ha de viure el sector per seguir subsistint.