Notícies

Oviedo acull la sisena edició del Congrés d'Àrids

Aquest dimecres, 25 de maig, s'inicia a Oviedo (Astúries) la sisena edició del Congrés d'Àrids, que s'allargarà fins divendres. Aquesta trobada reuneix uns 800 professionals i té com a eix central aconseguir un desenvolupament sostenible per al sector.

El «congrés del retrobament», tal com s'ha plantejat, és el primer gran esdeveniment del sector després que la pandèmia obligués a ajornar-lo l'any 2021.

La principal temàtica és la sostenibilitat: impulsar el compromís del sector amb l'economia circular, revisar el Pla Estratègic 2022-30, mostrar la contribució als Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) o exposar a la societat la importància estratègica que té la producció d'àrids.

En aquesta trobada tots els operadors implicats també debaten sobre altres reptes de present i futur com la mineria 4.0, la digitalització, la seguretat en el treball o la generació i estalvi d'energia. En l'actual context bèl·lic a Europa, també hi serà present el debat sobre la importància de les matèries primeres i la seva importància estratègica.

S'hi presenten més de 160 comunicacions, seminaris i taules rodones, amb interessants fòrums de debats. Entre d'altres s'hi presenta el Pla Estratègic dels Àrids 2030, els resultats de projectes com Ageing@Work, les DAP del sector dels àrids i s'hi lliuren els Premis de Desenvolupament Sostenible de la Federació d'Àrids (FdA).

El VI Congrés d'Àrids d'Oviedo també és un espai de trobada. S'hi celebra una trobada amb tots els directors general de Mines de les CC.AA. i el Ministeri, a més d'un seminari dedicat a l'ADIF i altres activitats socials com un sopar de gala per a tots els professionals participants. D'altra banda, s'ha fet un recapte solidari pel projecte 'Geosolidarios La Palma', promogut per l'ONG Geòlegs pel Món, i que es destinarà a l'ajuda directa a les famílies afectades per l'erupció del volcà de l'illa canària.

➡️ D'INTERÈS

Web del Congrés d'Arids d'Oviedo
https://www.congresoaridos.com/