Notícies

El Gremi de Lleida es reuneix amb la nova delegada de la Generalitat

Una delegació del Gremi d'Àrids, Formigons i Prefabricats de Lleida s'ha reunit aquest dimecres 15 de febrer amb la nova delegada territorial de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés. La trobada ha servit per fer una presentació de l'activitat del gremi i una posada en comú sobre les demandes i necessitats del sector en aquestes comarques i com l'administració catalana pot ajudar a fer-les possibles. Entre d'altres s'han posat sobre la taula aspectes com la lentitud i la duplicitat de tramitacions administratives, la fugida d'empreses cap a la Franja o la falta d'inversió d'obra pública a la zona.


El president del gremi, Josep Maria Pedra, ha presentat les estadístiques que mostren l'escassa inversió en obra pública a la demarcació. Bergés s'ha compromès a analitzar totes les demandes i ambdues parts han planificat una trobada als propers als mesos entrants.

La trobada ha servit per explicar a Bergés, el perfil d'empreses d'àrids de Lleida, el procés de restauració que es realitza un cop acabat el període d'explotació de les pedreres o projectes de preservació del medi com la construcció d'un mur per a orenetes a l'estany d'Ivars-Vila-sana.

Montse Bergés va ser designada delegada el mes de desembre en substitució de Bernat Solé, inhabilitat per la seva participació com a alcalde d'Agramunt en l'organització de l'1-O. El Gremi ha destacat el tracte cordial i bona relació mantinguda amb el fins ara delegat.