Un total de 32 centres productors d'àrids de 17 empreses catalanes participen en la segona onada per obtenir la Declaració Ambiental de Producte (DAP) dins del projecte DAP Àrids. Aquesta certificació mesura l'impacte ambiental dels productes segons els estàndards europeus i, entre d'altres, permet participar en compres públiques verdes (GPP) incentivant l'economia circular. Aquest projecte es vehicula a través de la Federació d'Àrids (FdA) i per a les empreses agremiades representa poder aconseguir la certificació amb una reducció important del cost. AENOR és l'entitat responsable de fer la certificació.
Per demarcacions opten a assolir la certificació 16 centres de treball de Barcelona, 9 de Girona, 4 de Lleida i 3 de Tarragona. Per tipologies, 27 són d'àrids naturals, 2 d'àrids reciclats, 1 d'àrids naturals i àrids reciclats, 1 d'àrids naturals, reciclats i artificials i 1 de carbonat de calci.
En la primera onada d'aquesta iniciativa feta el 2022, un total de 92 centres de 55 empreses associades al Gremi d'Àrids de Catalunya van poder obtenir la DAP. La certificació pot ser utilitzada exclusivament per les explotacions que han participat en el procés d'elaboració aportant les dades necessàries per al seu càlcul. La DAP Àrids s'ha fet per a àrids naturals, reciclats i artificials.
➡️ D'INTERÈS
Informació de la segona onada de la DAP Àrids (clica aquí)