Notícies

Nova edició del Dia de l'Arbre, els Àrids i la Biodiversitat

Vuit pedreres de Catalunya obren aquesta setmana les portes a centres educatius del seu entorn per tal d'explicar als escolars que són els àrids, coneixen el seu ús i aplicacions i els processos de restauració de les explotacions. Estudiants de primària i secundària de l'Alt Camp, Alt Empordà, el Baix Camp, el Baix Llobregat, la Noguera i el Vallès Oriental participaran en aquesta nova edició del Dia de l'Arbre, els Àrids i la Biodiversitat, que se celebra el dijous 21 de març. Aquesta iniciativa europea a Catalunya la impulsa el Gremi d'Àrids.


A més de la visita a les instal·lacions per conèixer perquè s'utilitzen les pedres que s'extreuen i com es fa el procés, els escolars també podran veure com es fa la restauració de les zones on ja ha finalitzat el període d'extracció de minerals i participar en les plantades d'arbres que es fan per la regeneració dels espais i com es treballa, a través de diversos programes, per a la preservació de la biodiversitat.

Aquesta iniciativa vol acostar als escolars la importància dels àrids i mostrar-los la presència en el nostre dia a dia. Tot i que sovint passen desapercebuts, els àrids tenen un paper essencial. Materials com la sorra i la grava són omnipresents amb usos que van des de la construcció d'edificis i carreteres fins a la fabricació de productes quotidians com ara pasta de dents i cosmètics. A més de ser la base per a infraestructures duradores, també s'utilitzen en sectors com l'agricultura, la indústria alimentària i fins i tot en la creació d'espais d'oci com pistes de vòlei platja.

Llistat participants 2024
ELS ÀRIDS EXPLICATS PER PILARIN BAYÉS ARREU DEL MÓN


Els participants rebran com a obsequi llibre «Petita Història dels Àrids» amb il·lustracions de la popular ninotaire Pilarín Bayés
. Aquest llibre infantil que fa uns anys va editar el Gremi d'Àrids de Catalunya ha tingut una gran acceptació i diferents agents del sector han impulsat la seva traducció a diversos idiomes. Ara mateix se n’està preparant una edició en grec que sortirà en els propers mesos.

A més del Gremi d'Àrids de Catalunya, la resta d'associacions de fabricants d'àrids de l'Estat (ANEFA, ARIVAL ARIGAL, Euskal Árido), agrupades a la Federación de Áridos (FdA) també promouen activitats.

➡️ D'INTERÈS

Nota de premsa (clica aquí)