El Gremi visita Conexpo-Con/Agg 2008 a Las Vegas

Un grup de 25 persones d’empreses agremiades va participar en la visita col•lectiva a la fira Conexpo-Con/Agg, celebrada a la ciutat de Las Vegas (Estats Units), de l’11 al 15 de març. El viatge, organitzat pel Gremi d’Àrids, va incloure una parada de tres dies a Nova York les jornades prèvies a la fira.

Es tracta de la fira comercial més gran de Nord Amèrica durant el 2008. Van assistir-hi uns 144.600 professionals de la indústria provinents d’arreu del món, que també van poder participar a l’Exposició Internacional sobre Transmissió d’Energia (IFPE), que es va realitzar al mateix lloc. Les exhibicions van mostrar les darreres novetats en equipament, productes, serveis i tecnologies relacionades amb el sector de la construcció. En total, Conexpo va acollir 2.182 expositors, la qual cosa va suposar un increment del 21% respecte l’edició anterior, celebrada al 2005.

Aquest any, la fira ha potenciat el seu component educatiu, tot aconseguint un gran èxit amb més de 22.850 persones inscrites als cursos i seminaris. Experts de la indústria de la construcció van oferir 130 conferències que van abordar temes com les noves tendències, l’estudi de casos, i l’aplicació de les tècniques i estratègies més adequades per cada sector i situació. Tot plegat, va estar dividit en 10 programes principals, un dels quals va estar dedicat exclusivament a la indústria extractiva. Com a novetat, algunes d’aquestes sessions van ser retransmeses en viu a través de podcasts y livecasts per tal d’ampliar el seu abast. Alguns dels agremiats que van visitar la fira, van poder participar també d'aquestes conferències i les van valorar molt positivament.

D'altra banda, tal com ja va succeir en edicions anteriors, la fira va disposar de les anomenades “àrees de concentració de productes”, destinades a facilitar als visitants la ubicació dels productes, serveis i expositors en els quals hi estan interessats. A més, Conexpo-Con/Agg va disposar de deu pavellons internacionals, on empreses de fora dels Estats Units mostraven les seves aportacions al sector de la construcció.

A més d’oferir productes i serveis, la fira suposa un punt de trobada per les indústries de la construcció i de materials de la construcció, a nivell mundial. Durant els dies que va durar l’exhibició, es van realitzar més de 300 reunions. Fins i tot, algunes de les associacions del món de la construcció, van aprofitar les dates de la fira per realitzar també elles les seves assemblees anuals.

La fira Conexpo-Con/Agg, és una de les exposicions més grans relacionades amb el sector de la construcció, i té lloc cada tres anys. La propera edició tindrà lloc del 22 al 26 de març del 2011, de nou al Centre de Convencions de Las Vegas.