Missió empresarial gremial a la ciutat de Medellín (Colòmbia) els dies 13 a 19 de juny, amb motiu de la celebració de la 4art Trobada de Productors d'Àrids d'ASOGRAVAS, i la reunió anual de l'Assemblea de la Federación Iberoamaricana de Productores de Agregados (FIPA).

L’objectiu de la missió empresarial és participar activament en les jornades tècniques, visites i debats sobre el sector dels àrids, que l'assocació colombiana ASOGRAVAS ha organitzat en el marc del seu 30è aniversari. Aquesta trobada trindrà lloc a la ciutat colombiana de Medellín els dies 15, 16 i 17 de juny, amb la participació de representants del món dels àrids de diversos països. (http://www.asogravas.org/Eventos/CuartoEncuentrodeProductoresdeAgregados.aspx).

Per altra banda, el dimarts 14 de juny tindrá lloc l'Assemblea Anual de la Federación Iberoamaricana de Productores de Agregados (FIPA), organització en la que histoòricament han participat tant el Gremi d'Àrids, com ANEFA i la FdA. En aquesta reunió es tindrà l'oportunitat de contactar amb els reprentants de les assosciacions d'ariders d'una dotzena de països de Llatinoamèrica i el Càrib.

El Gremi d’Àrids de Catalunya ha participat en un pont empresarial organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç per tal d’explorar les tendències del sector extractiu a Sud-àfrica.

La missió s’ha realitzat del 30 de juny al 4 de juliol i ha servit per conèixer el desenvolupament del sector extractiu i les seves possibilitats de creixement al país, així com les novetats en temes mediambientals i de restauració. Les zones escollides han estat la regió de Gauteng (capital Johannesburg) i la regió de Western Cape (capital Ciutat del Cap).

Llegeix més:Pont empresarial a Sud-àfrica

Un grup d’uns 30 agremiats va participar en la visita col·lectiva organitzada pel Gremi d’Àrids a la fira INTERMAT 2006, que va tenir lloc a París del 24 al 26 d'abril.

La fira, en la qual van participar 1.400 expositors de més de 40 països diferents, va rebre la visita de més de 200.000 persones. Tot i així, i tal com expliquen alguns agremiats, en aquesta edició no va haver-hi novetats massa importants relacionades amb el sector.

Entre els expositors que més van despertar l’interès dels agremiats, hi ha els fabricants de sistemes de rentadors de rodes de camions. També van destacar els estands d’empreses com Kawasaki, Liebher, Caterpillar, Komatsu i Volvo, amb una exposició molt completa de maquinària de diferent tipus.

D'altra banda, els visitants també van poder veure exhibicions en directe de maquinària en condicions real d’ús. En total, més de 15 companyies van participar en aquesta activitat anomenada PARIS DEMO i que va tenir lloc en una superfície exterior de més de 30.000 m2.

Pel que fa als països participants, Corea, Espanya, els EUA, Finlàndia, Regne Unit i Itàlia, van disposar d’un pavelló cadascun, mentre que la Xina en va tenir tres. Un altre país destacat va ser Turquia, que va ocupar uns 2.500 m2 d’espai d’exhibició. Durant aquesta 7a edició de la fira, es van organitzar tot un seguit d’activitats en les quals van poder participar tots els visitants. Entre d’altres, va haver-hi conferències, cursos i fòrums sobre diferents aspectes relacionats amb el sector.

Un grup de més de vint agremiats van participar en la visita col•lectiva organitzada pel Gremi d’Àrids a la Bauma. La fira alemanya, que s’organitza a Munic cada tres anys, va tenir lloc del 23 al 29 d'abril.

Els 500.000 participants, que van assistir a l’edició d’aquest any van poder visitar 3.041 expositors que presentaven productes i serveis d’empreses d’arreu del món. I és que la fira creix any rere any, tant en extensió com en nombre d’expositors i visitants. Tot i això, la majoria del membres del Gremi que van participar en la visita col•lectiva van coincidir a afirmar l’absència de grans novetats pel que fa al sector extractiu. Tal com explica el president del Gremi, Joaquim Roca, que va participar en el viatge, “la fira és cada any més gran, però, tot i que és una vista molt interessant, trobo a faltar innovacions pel que fa a la indústria minera”. El Gremi participa a la fira Bauma 2007.

Un grup de 25 persones d’empreses agremiades va participar en la visita col•lectiva a la fira Conexpo-Con/Agg, celebrada a la ciutat de Las Vegas (Estats Units), de l’11 al 15 de març. El viatge, organitzat pel Gremi d’Àrids, va incloure una parada de tres dies a Nova York les jornades prèvies a la fira.

Es tracta de la fira comercial més gran de Nord Amèrica durant el 2008. Van assistir-hi uns 144.600 professionals de la indústria provinents d’arreu del món, que també van poder participar a l’Exposició Internacional sobre Transmissió d’Energia (IFPE), que es va realitzar al mateix lloc. Les exhibicions van mostrar les darreres novetats en equipament, productes, serveis i tecnologies relacionades amb el sector de la construcció. En total, Conexpo va acollir 2.182 expositors, la qual cosa va suposar un increment del 21% respecte l’edició anterior, celebrada al 2005.

Llegeix més:El Gremi visita Conexpo-Con/Agg 2008 a Las Vegas