El Gremi d'Àrids participarà al juny en la Conferència Europea dels Minerals

En el marc del programa oficial de la presidència espanyola de la UE, els propers 16, 17 i 18 de juny se celebrarà a Madrid la Conferència Europea dels Minerals 2010, sota el lema: “La Iniciativa de les Matèries Primeres de la UE: accés sostenible als recursos a Europa”.

La Conferència, promoguda per les organitzacions empresarials de la indústria extractiva de tot l’Estat i amb el recolzament del Ministeri d'Indústria, comptarà amb la participació de representants de la Comissió Europea i del Parlament Europeu, així com d’alts càrrecs dels països de la UE i de directius del sector extractiu espanyol i europeu. Sobre la taula, hi haurà un tema d’importància estratègica per al futur de la indústria europea de les pedreres i la mineria: com garantir l’accés als recursos minerals en el Vell Continent de forma sostenible.

El novembre del 2008, la Comissió Europea va posar en marxa la Iniciativa Europea sobre les Matèries Primeres. En el comunicat que acompanyava la iniciativa, la Comissió posava de relleu la importància de garantir un accés fiable i sense distorsions a les matèries primeres, així com la seva obtenció a preus assequibles, com a factor clau per a la competitivitat, el creixement econòmic i el treball a Europa, i instava els organismes de la UE a impulsar mesures en aquesta direcció.

L'objectiu principal de la Conferència Europea dels Minerals 2010 serà elaborar la “Declaració sobre les Matèries Primeres Madrid 2010”, un document que reflectirà com la Iniciativa Europea sobre les Matèries Primeres s'ha estat implementant a la UE en aquests dos anys, en relació a la promoció de l’accés als recursos en els 27 països.

Podeu trobar tota la informació actualitzada sobre la Conferència Europea dels Minerals Madrid 2010 al web: www.madrid2010rmi.com.