Objectiu: Amèrica del Sud

El Gremi d’Àrids de Catalunya ha organitzat una missió empresarial a Colòmbia i projecta un viatge a Brasil per al mes de novembre.

Després d’explorar les possibilitats de negoci que ofereix el nord d’Àfrica per als empresaris del sector arider, el Comitè d'Internacionalització centra ara la seva mira en els mercats de l’Amèrica del Sud. Cinc empreses del Gremi d'Àrids van participar la primera setmana de setembre en una missió empresarial a Colòmbia, amb l'objectiu d’explorar possibilitats de negoci al país, ja fos a través d’inversions en el sector arider o a través de col·laboracions amb empreses locals.

Durant el viatge, que ha tingut el suport de l'agència ACC1Ó i de l'Associació Colombiana de Productors d'Àrids (ASOGRAVAS), la delegació catalana va mantenir contactes amb autoritats mineres i polítiques, va participar a la Fira Internacional de Mineria celebrada a Medellín i va visitar diferents explotacions d'àrids.

A més, els agremiats van poder analitzar in situ els plans d'infraestructures del país i van disposar de diverses ocasions per entrar en contacte amb empresaris locals de Bogotà i de Medellín. Després de la bona experiència a Colòmbia, el Gremi ja està preparant una nova missió empresarial a terres sud-americanes per al proper mes de novembre. El destí: Brasil, un país amb una enorme necessitat d'infraestructures, que s’està preparant per acollir els Jocs Olímpics i la Copa del Món de Futbol.