El Gremi s'adhereix a la Declaració Europea sobre Matèries Primeres

Una delegació del Gremi d'Àrids de Catalunya participa en la Conferència Europea dels Minerals 2010, celebrada del 16 al 18 de juny a Madrid.

Aquesta trobada d'alt nivell polític va servir per elaborar la “Declaració sobre les Matèries Primeres Madrid 2010”, un document que reflecteix com la Iniciativa Europea sobre les Matèries Primeres s’ha estat implementant a la UE en aquests dos anys, i que planteja les principals accions que han de desenvolupar a partir d'ara els 27 països membre per garantir l’accés als recursos minerals a Europa de forma sostenible.

La Conferència Europea dels Minerals 2010 ha estat promoguda enguany per organitzacions de la indústria extractiva de tot l’Estat, agrupades a la confederació COMINROC, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i l'Institut Geològic i Miner d'Espanya.

La Conferència va comptar amb de 350 participants, la majoria alts càrrecs dels països de la UE i directius del sector extractiu espanyol i europeu, procedents d'una trentena de països. Entre les personalitats que van assistir a l'esdeveniment destaquen el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián; el vicepresident de la Comissió Europea i comissari d'Indústria i Empresa, Antonio Tajani; l'europarlamentari Enrique Guerrero; el president de COMINROC, Manuel Hermoso; el president de la Unió Europea de Productors d'Àrids, Jim O'Brien, així com un secretari d'Estat i 17 directors generals d'arreu d'Europa. Podeu trobar el text complet de la Declaració sobre les Matèries Primeres Madrid 2010 al web: www.madrid2010rmi.com