Pont empresarial a Sud-àfrica

El Gremi d’Àrids de Catalunya ha participat en un pont empresarial organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç per tal d’explorar les tendències del sector extractiu a Sud-àfrica.

La missió s’ha realitzat del 30 de juny al 4 de juliol i ha servit per conèixer el desenvolupament del sector extractiu i les seves possibilitats de creixement al país, així com les novetats en temes mediambientals i de restauració. Les zones escollides han estat la regió de Gauteng (capital Johannesburg) i la regió de Western Cape (capital Ciutat del Cap).

Durant l’estada, el Gremi va visitar vàries explotacions, plantes de formigó i fàbriques de ciment, entre d’altres activitats relacionades amb el sector. Es va parar especial atenció a les propostes en temes de restauració, entre les quals destaca la restauració d’una pedrera abandonada amb la construcció d’una urbanització i un llac artificial.

Aquesta missió s’emmarca dins d’una iniciativa de la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona, que té tres objectius principals. En primer lloc, analitzar les oportunitats, tendències econòmiques i factors competitius de les dues zones visitades. En segon lloc, compartir les experiències per tal d’afavorir la internacionalització de les empreses catalanes. I, finalment, projectar la ciutat de Barcelona així com el seu entorn econòmic i social.