Notícies

Montperdut - Vaills i fills (2)

19 d'abril: V Dia dels Arbres i els Àrids

El proper 19 d’abril, centenars d’escolars d’arreu de Catalunya prendran part en la cinquena edició del Dia dels Arbres i els Àrids. Una iniciativa promoguda per les empreses extractives que combina l’ensenyament amb el lleure, i que té per objectiu conscienciar els escolars sobre els beneficis de la protecció de la biodiversitat i explicar els processos de restauració ambiental.

Els nens i joves coneixeran per boca dels professionals els diversos usos de la matèria constructiva més important del planeta, els àrids, i contribuiran en els projectes de recuperació d’espais naturals que duen a terme les pedreres i les graveres a través d’una gran plantada de 5.000 arbres, que es farà de forma simultània a tot l’Estat. El Dia dels Arbres i els Àrids és una iniciativa del Gremi d’Àrids de Catalunya i de les empreses agrupades a ANEFA i a la Federación de Áridos, i compta amb la col·laboració de l’Agrupació de Fabricants de Ciment.

Què és el Dia dels Arbres i els Àrids?

El Dia dels Arbres i els Àrids, que enguany celebra la seva cinquena edició, forma part de l’acord Countdown 2010 – Save Biodiversity, pel qual tot el sector europeu dels àrids es compromet a promoure activament la protecció de la biodiversitat a les seves explotacions. Les pedreres que participen en la iniciativa organitzen una jornada de portes obertes a les seves instal•lacions per als alumnes de les escoles dels voltants, durant la que se’ls explica com s’obté i s’utilitza la que és la matèria constructiva més important del planeta: els àrids, i com les pedreres participen en la recuperació d’espais naturals.

El programa d’activitats de la jornada sol incloure una exposició sobre l’explotació, una classe pràctica a l’aire lliure, tallers, un esmorzar per als nens i nenes, un concurs de dibuix i una foto de grup de record. El Dia dels Arbres i els Àrids conclou a cada pedrera amb una gran plantada d’arbres, amb la que els escolars contribueixen a algun dels diversos projectes de recuperació i restauració d’espais naturals que habitualment desenvolupen les activitats extractives a les zones ja explotades. El Dia dels Arbres i els Àrids té la seva rèplica a tot l’Estat. Més informació a: www.coneixelsarids.org/dia_arbol.html.