Notícies

El Gremi de Lleida impulsa un mur per a orenetes a l'estany d'Ivars-Vila-sana

Cal Sinen, el Centre de visitants de l'Estany d'Ivars i Vila-sana (Pla d'Urgell), va acollir el divendres 3 de maig l'assemblea anual del Gremi d'àrids, formigons i prefabricats de Lleida. L'alcaldessa d'Ivars, Montserrat Coma i l'alcalde de Vila-Sana, Joan Sangrà van saludar els assistents que van omplir l'auditori. En l'assemblea, el president del gremi, Josep Maria Pedra, va repassar l'actualitat del sector a les comarques de ponent. Un dels punts destacats va ser presentar el projecte per construir un mur per a orenetes de ribera al mateix estany d'Ivars-Vila-sana per iniciativa i amb la col·laboració del Gremi. Aquest es construirà els pròxims mesos per facilitar que aquestes aus puguin niar al pantà. El biòleg Joan Estrada, un dels principals coneixedors de l'estany, va ser l'encarregat de presentar les característiques d'aquest nou projecte.

COL·LABORACIÓ DE LES EMPRESES D'ÀRIDS DE PONENT EN AQUEST PROJECTE DE PROTECCIÓ DEL MEDI

En la seva intervenció, Josep Maria Pedra va destacar la gran col·laboració de les empreses associades al Gremi d'àrids, formigons i prefabricats de Lleida per poder tirar endavant el projecte amb l'aportació de material. El gerent del Gremi d'Àrids de Catalunya, Jaume Puig, va destacar l'aposta que ha fet el sector en els darrers anys per treballar en la conservació del medi i les espècies i ho va il·lustrar amb diferents projectes que s'estan realitzant actualment. Alfons Porro, president del Gremi d'Àrids de Catalunya, va tancar l'assemblea formal agraint el compromís amb el Gremi i repassant alguns dels aspectes de l'actualitat del sector.

Posteriorment, els participants van visitar diferents zones de l'estany. Entre aquestes hi havia la zona on s'ha d'ubicar el futur mur per a orenetes de ribera. Posteriorment es va visitar el Castell del Remei, un celler que forma part de la denominació d'origen Costers del Segre. L'assemblea va acabar amb un dinar al mateix recinte.