Notícies

El Gremi distribueix EPI a les empreses per poder continuar l'activitat

El Gremi d’Àrids de Catalunya ha distribuït entre les empreses associades gel desinfectant i mascaretes de protecció. L’objectiu és garantir la seguretat del personal en aquelles activitats que, seguint la normativa governamental vigent amb l’Estat d’alarma pel coronavirus, continuen la seva activitat, ja sigui perquè són subministradors en serveis considerats essencials o perquè treballen en obres considerades d’urgència després dels danys causats pel temporal Glòria.

El sector arider és subministrador de serveis essencials com el sector agrari, l’industrial, el siderúrgic, el farmacèutic... Aquesta setmana s’han distribuït 336 litres de gel i les primeres mascaretes. La setmana vinent continuarà la distribució de molt més material.

Inicialment s’ha entregat a les empreses agremiades que ho van sol·licitar gel desinfectant i mascaretes FFP2 amb l’objectiu que cap explotació hagués d’aturar l’activitat per falta d’Equips de Protecció Individuals (EPI). La setmana vinent arribaran la resta de mascaretes i guants, procedents d'una comanda feta a la Xina. El Gremi d’Àrids de Catalunya anirà actualitzant la compra d’aquest material, segons la demanda que n’hi hagi amb l’objectiu de poder mantenir l’activitat, garantint la seguretat dels professionals.

L’equip tècnic del Gremi ha fet l’entrega en aquelles empreses que tenien més urgència i també s’han habilitat dos punts de recollida: les oficines del Gremi a Barcelona i a la Cambra de Comerç de Girona.