Notícies

Distribuïts 16.000 EPI als associats del Gremi per poder reprendre l'activitat

El Gremi d'Àrids de Catalunya ha repartit aquest dimarts 14 d'abril més de 14.000 mascaretes, 500 litres gel desinfectant i 1.500 guants per garantir la seguretat dels treballadors a les més de 130 empreses associades. Segons la normativa del govern espanyol amb l'actual estat d'alarma, les empreses del sector poden reprendre l'activitat, després d'una aturada de 15 dies a causa de la pandèmia del Covid-19.

Des de fa setmanes, el Gremi havia fet gestions perquè aquests Equips de Protecció Individual (EPI) poguessin estar disponibles quan s'autoritzés tornar a la producció. 

Després de llargues negociacions a causa de l'alta demanda d'aquest material de protecció, el carregament va arribar dissabte a l'aeroport de Saragossa des de la Xina. Aquest dimarts s'ha distribuït en diferents punts de recollida de les demarcacions territorials. A Barcelona s'ha fet a la seu del Gremi, a Girona a la seu de la Cambra de Comerç, a Lleida al local Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) i Tarragona a la seu de Cantera Lázaro al Vendrell.

La setmana anterior, el Gremi ja havia repartit material. Algunes explotacions però no van aturar-se en ser subministradors de serveis essencials com el sector agrari, l'industrial, el siderúrgic, el farmacèutic... També van poder mantenir activitat aquelles que treballaven en obres considerades d'urgència com les actuacions per reparar els desperfectes del temporal Glòria.

El Gremi d'Àrids de Catalunya ha tingut un paper molt actiu en la crisi de la pandèmia del Covid-19. Ha estat un agent important com a veu del sector en organitzacions patronals i també associacions estatals i internacionals. La junta directiva del Gremi ha fet reunions periòdiques telemàtiques per a fer seguiment de l'evolució de la situació i ha mantingut contactes amb les autoritats catalanes i espanyoles.