Notícies

Reunions de les delegacions territorials per reactivar el sector

Les delegacions territorials del Gremi d'Àrids s'han reunit per fer seguiment de com està afectant la crisi provocada per la Covid-19 a les diferents demarcacions. Aquestes han servit per analitzar la situació actual en cada província, garantir l'operativa per a la distribució d'EPI a les empreses o per fixar posició sobre mesures que haurien d'implementar les diferents administracions per salvar empreses i recuperar l'activitat econòmica. 

L'objectiu d'aquestes trobades és conèixer de primera mà l'estat real del sector arider i rebre les aportacions de les empreses agremiades.


La caiguda de l'activitat en cada una de les demarcacions, les polítiques que segueixen en cada territori ajuntaments o diputacions amb l'obra pública o l'opció de recuperació temporal d'avals de restauració, i reducció dels terminis de garantia van ser altres aspectes tractats en aquestes trobades que han tingut molta participació.

El dilluns 11 de maig es van fer les trobades dels Gremis de Lleida i Tarragona que van ser presidides, per Josep Maria Pedra i Francesc Leon, respectivament. El 14 de maig es van fer les trobades d'agremiats de Girona i Barcelona. Aquestes van comptar amb el president del Gremi d'Àrids de Catalunya, Alfons Porro que va estar acompanyat dels vicepresidents, Jordi Torra, en el cas de Girona i Ramon Torrescasana en la de la demarcació de Barcelona.

Aquestes trobades i assemblees territorials es fan anualment en el segon trimestre de l'any i són un punt de trobada de totes les empreses del sector. Enguany però s'han fet per videoconferència per evitar la mobilitat. No es descarta poder-ne fer més aviat per tal de seguir l'evolució del sector en l'actual context d'emergència.