Notícies

Distribuïts els primer 1.500 testos d'antígens a empreses associades

El Gremi d'Àrids de Catalunya ha distribuït els primers 1.500 testos d'antígens entre empreses associades, amb l'objectiu de preservar plantes i centres de producció netes de Covid-19. Seguint els criteris de compra agrupada que s'ha fet amb mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic, l'adquisició de testos d'antigen ha permès obtenir-ne a bon preu i amb disponibilitat immediata, en un context marcat per l'alta demanada.


L'equip tècnic del Gremi va analitzar diversos proveïdors, fiabilitats, preus i temps de subministrament. Finalment s'ha optat per testos de fabricació suïssa amb marcatge CE i una fiabilitat del 98%. Un cop fet el primer lliurement a les empreses, el Gremi coordinarà compres futures d'aquest tipus de test que, per les seves característiques, es consideren ideals per a prevenir contagis als centres de treball.

Els avantatges que ofereixen els antígens és la seva facilitat d'ús respecte a altres sistemes de detecció del virus com les PCR, més fiables però molt més lents i molt costosos. Per realitzar els tests d'antígens només és necessari un bastó o hisop, i prendre una mostra de la mucosa. Després es col·loca el cotó amb la mostra en un tros de cartó, de la mida d'una targeta de crèdit, on s'hi troben els reactius que determinen si el resultat és positiu o negatiu. El temps d'espera és d'uns 15 minuts. Per preu i cost, els tests d'antígens es poden fer periòdicament, de manera que es podrien detectar positius contínuament i així evitar la possibilitat d'encomanar la malaltia als centres de treball.

El sector dels àrids ha fet una important tasca per frenar la Covis.19. Des de l'inici de la pandèmia, el Gremi d'Àrids de Catalunya ha distribuït a les empreses associades un total de 1902 litres de gel hidroalcohòlic, 35125 mascaretes FFP2, 5000 mascaretes quirúrgiques, 110 mascaretes FFP3 65 termòmetres i 469 caixes de guants de nitril, a les que ara s'hi sumen els testos d'antigen.