Notícies

100% d'inserció laboral en els cicles formatius de l'IES Mollerussa

El sector dels àrids i les indústries extractives són un jaciment d'ocupació amb futur. Així es demostra amb les dades de l'únic cicle reconegut, amb titulació oficial, que s'imparteix a l'Institut de Mollerussa des de fa sis anys i que compta amb la col·laboració del Gremi. El 100% dels estudiants que han cursat els cicles formatius de grau mitjà de tècnic en excavacions i sondatges, i tècnic en pedra natural, han aconseguit inserir-se en el mercat laboral.


El context de pandèmia, viscut el 2020 i 2021, no ha impedit el desenvolupament del curs lectiu malgrat alguns condicionants com haver de fer algunes classes en línia o la realització de sortides tècniques. La COVID-19 no ha impedit als alumnes poder fer les pràctiques en empreses agremiades – unes 350 hores –, que disposen d'un protocol de prevenció.

El cicle formatiu de Grau Mitjà de tècnic en excavacions i sondatges té 2000 euros (en dos cursos lectius) i inclou 350 hores de pràctiques en empreses. Aquest curs 23 alumnes han iniciat el cicle i, en els sis últims anys, ha aconseguit un grau d'inserció del 100% dels participants. Entre d'altres, els estudiants es formen en l'ús de la retroexcavadora giratòria, mixta o el tractor amb banyera, la manipuladora telescòpica o la perforació horitzontal. Al acabar els estudis, disposen de tots els carnets professionals que demana el mercat laboral del sector.

El cicle de Grau Mitjà de tècnic en pedra natural també consta de 2000 euros (en dos cursos lectius) i 350 hores de pràctiques en empreses. Aquest es va començar a impartir al curs 2017-2018 i el curs té actualment 15 alumnes nous. Des de la seva creació ha aconseguit un nivell d'inserció de tots els alumnes inscrits. Els estudiants es formen, per exemple, en col·locació de parets de pedra calcària, construccions en pedra seca, coronació de granit. En aquest cicle es destaca la implicació de l'empresa Romà Infraestructures, que cedeix pedra calcària al centre, en la seva implicació històrica amb les activitats de l'IES.

Segons el conveni signat pel Gremi amb el departament d'Educació de la Generalitat, es va decidir tirar endavant el curs 2010-2011 aquesta oferta formativa única en l'àmbit estatal. Fruit de l'acord, el Gremi aporta professor especialistes i la maquinària necessaris per impartir part de les assignatures del cicle, que estiguin relacionades amb la pràctica professional del sector. Aquesta oferta formativa compta amb la col·laboració de moltes empreses associades, i les pràctiques es poden realitzar arreu de Catalunya.

➡️ D'INTERÈS

Web de l'IES Mollerussa (clica aquí)