Notícies

Visita d'una delegació belga per conèixer la biodiversitat a les pedreres

Una delegació belga del projecte europeu «Life in Quarries» ha visitat la pedrera La Falconera, situada al Parc Natural del Massís del Garraf. L'objectiu del viatge era veure in situ un bon exemple de la gestió de la biodiversitat en els espais extractius d'aquest parc durant la fase d'explotació de les pedreres, i conèixer actuacions que s'estan fent a tot Catalunya en l'àmbit dels plans de restauració per tal d'adaptar-los a la biodiversitat existent. El Gremi d'Àrids de Catalunya ha exercit d'amfitrió de la delegació.


«Life in Quarries» és un programa Life amb el suport de la Comissió Europea UE que ha estudiat la biodiversitat de les pedreres de Bèlgica, situades a la zona de Valònia. Un cop fet aquest treball, ara està en fase de cercar per arreu d'Europa altres exemples de la gestió de la biodiversitat, es voldran establir comparatives, intercanviar informació i posar en pràctica diferents accions.

Des del Gremi d'Àrids es valora molt positivament que l'equip de «Life in Quarries» s'hagi interessat a conèixer l'experiència de catalana, que ha estat reconeguda amb diversos premis europeus a la gestió ambiental de les pedreres i graveres. La visita també ha servit a la delegació del Gremi per conèixer de primera mà el model belga de cara a incorporar pràctiques, com per exemple la gestió de basses temporals per a la cria d'amfibis.

➡️ D'INTERÈS

Web del programa  «Life in Quarries» (clica aquí)