Notícies

Bona participació en el Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat

Mainada plantant arbres en una pedrera o veïns coneguen quina és l'activitat d'una pedrera, són algunes de les imatges que ens ha deixat el XIIIè Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat que es va celebrar el dijous 7 d'abril. Els actes programats a més d'una desena de pedreres catalanes es van allargar fins al diumenge 10. El director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, el Sr. Marc Sanglas, o la Sra. Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges també varen participar en els actes i va poder conèixer el procés de restauració que s'està fent a la Falconera de Sitges (Garraf), una pedrera situada en ple parc natural i en procés de restauració.

El Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat és una iniciativa que fomenta el coneixement de la natura i la seva protecció i explicar a la població de l'entorn que és l'activitat extractiva i la tasca que estan duent a terme aquestes empreses. En diferents pedreres es va fer una plantada d'arbres per part d'escoles del municipi on hi ha la pedrera o gravera, i ha servit perquè els alumnes posin el seu gra de sorra a la recuperació dels espais, un cop s'ha dut a terme una activitat extractiva i coneguin, per exemple, perquè es fan servir els àrids que s'extreuen de la terra.

Altres empreses han dedicat la jornada a explicar als veïns la seva aposta per la sostenibilitat. LafargeHolcim ha celebrat aquesta jornada amb els veïns de la pedrera El Turó de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), que han pogut conèixer com s'erradicaran les espècies invasores d'un espai restaurat.

ACTIVITATS EN 9 COMARQUES DE CATALUNYA

En la tretzena edició del Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat hi han participat les empreses Cemex (Les Cubetes, Begues (Baix Llobregat)); Àrids Garcia Pedrera (Llinars del Vallès (Vallès Oriental)); Ciments Molins (La Fou, Vallirana (Baix Llobregat)); Promsa (La Falconera, Sitges (Garraf)); Ponderosa (La Ponderosa, Alcover (Alt Camp) i Riudecols (Baix Camp)); Sorigué (Plana del Corb, Balaguer (La Noguera)), Amsa (Ca Riera, Palol de Revardit (Pla de l'Estany)), Aymar (Xauxa, Sant Celoni (Vallès Oriental)) i LafargeHolcim (Turó de Montcada (Vallès Occidental)).

Aquesta iniciativa s'integra dins de la campanya europea de portes obertes European Minerals Day. El Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat es recuperava aquest 2022 després de dos anys d'aturada a causa de la Covid-19.