Notícies

Proposta a l'Institut Cartogràfic d'un Pla Estratègic de Matèries Primeres

El Gremi d'Àrids ha proposat a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i a la Generalitat l'impuls d'un Pla Estratègic de Matèries Primeres. Aquest treball ha de ser un full de ruta on s'analitzin aspectes com quines matèries hi ha al nostre subsol, quines matèries cal estudiar si s'hi poden trobar o quines són les matèries primeres necessita la indústria localitzada a Catalunya per al seu desenvolupament. En la reunió mantinguda el 13 de maig, l'Institut ha recollit el guant i es compromet a impulsar un equip transversal amb la participació de l'administració, les universitats, els col·legis professionals i els sectors industrials.

Aquest full respon a una demanda de la Unió Europea que, després de fer un mapa continental, va demanar als estats membres estratègies d'abastiment per evitar la dependència dels mercats exteriors. L'Estat espanyol ha iniciat també els treballs per fer aquest mapa, que ja s'ha realitzat en algunes comunitats com Andalusia o Astúries.

En la reunió hi van participar en representació de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el seu director, Jaume Massó; la subdirectora general de Serveis, Tais Arza: el cap de la Unitat de Geologia Regional, Miquel Vilà i la cap de la Unitat de Suport a la Legalitat, Carme Puig. La representació del Gremi d'Àrids de Catalunya va estar formada pel president Alfons Porro: el vicepresident, Joaquim Roca; el president del comitè tècnic, Juan Ignasi Navarro i el gerent, Jaume Puig.

➡️ D'INTERÈS

Web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)
https://www.icgc.cat