Notícies

Manuel García Prieto rep la insígnia de plata del Gremi d'Àrids de Catalunya

Manuel García Prieto, cap de la secció de Seguretat de Concessions Mineres de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2002, ha rebut la insígnia de Plata del Gremi d'Àrids de Catalunya. Aquesta és la màxima distinció que atorga l'entitat per reconèixer la tasca d'aquelles persones en favor del sector. L'entrega de la insígnia es va fer el dimecres 29 de juny en la clausura de la Jornada Tècnica sobre les emissions de sílice cristal·lina respirable (SCR) i l'exposició als fums dièsel que es va fer a la seu de Foment del Treball a Barcelona. L'acte coincidia amb el penúltim dia de l'etapa laboral de García Prieto.

L'homenejat va agrair el reconeixement. «Han estat 35 anys a Catalunya i m'he sentit molt ben acollit» va dir als assistents. García Prieto va assegurar que se sent «satisfet de com s'està desenvolupant la mineria», especialment en en el tema de la seguretat. També va valorar l'esforç fet per les empreses i associacions gremials. El president del Gremi, Alfons Porro, va ser l'encarregat d'imposar la insígnia de plata i el degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya i president del Comitè Tècnic del Gremi, Joan Ignasi Navarro, van explicar els mèrits de l'homenatjat. 

UN ENGINYER DE MINES LLEONÈS A L'ADMINISTRACIÓ CATALANA

Nascut al Bierzo (Castella i Lleó), Manuel García Prieto és fill de família minera. Va cursar estudis d'Enginyeria de Mines a Lleó. En la seva trajectòria professional ha treballat en empreses com Vasco Hullera Leonesa SA, EPSA, MICHAISA i la Minero Siderúrgica de Pontferrada. Va ser inspector tècnic de mines de la Generalitat, des del 1987. L'any 2002 va ser nomenat cap de secció, càrrec que ocupat fins a la seva jubilació. Ha estat a les ordres de 16 consellers diferents i de prop d'una dotzena de directors generals. Amb un perfil dialogant i fomentat la col·laboració entre tots els agents, ha estat el responsable de garantir la seguretat i la salut dels treballs i se'l considera un far per a les noves generacions d'inspectors..