Notícies

El Gremi d'Àrids de Tarragona recupera la trobada anual

El Gremi d'Àrids de Tarragona va celebrar el divendres 30 de setembre la trobada anual. Representants d'una vintena d'empreses van poder debatre sobre l'estat del sector a les comarques tarragonines, analitzar l'actual context econòmic i valorar-ne les perspectives de futur. El president del gremi tarragoní, Francesc León, va exercir d'amfitrió d'una trobada que també va comptar amb la participació d'Alfons Porro, president del Gremi d'Àrids de Catalunya. La trobada era important, ja que es recuperava després de l'aturada a causa de la Covid-19.


La jornada va començar amb una visita a la pedrera romana del Mèdol. Situada a tocar de la Via Augusta, es tracta d'una gran pedrera que, com les principals pedreres tarragonines, va ser destinada majoritàriament a l'explotació de pedra calcària. De la pedrera del Mèdol se'n van extreure uns 50.000 metres cúbics de pedra calcària que era de colors daurats i estava fossilitzada, en gran part. L'element més emblemàtic del conjunt arqueològic és l'anomenada agulla del Mèdol. Posteriorment, es va fer una visita al centre històric de Tarragona que va permetre conèixer joies com l'amfiteatre romà o la catedral de Santa Tecla.

Al restaurant Palau del Baró va acollir el dinar i el debat sobre l'estat del sector de la construcció en general i dels àrids en particular en una trobada on tots els participants van poder exposar la seva visió sobre la realitat que viuen les empreses d'àrids a Catalunya, en general, i al camp de Tarragona en particular. Representants del gremi també van exposar algunes iniciatives que s'estan portant a terme.