Notícies

Visita dels agremiats de les comarques gironines a les noves Caves Perelada

Les empreses del Gremi d'Àrids de Catalunya de les comarques gironines es van trobar el divendres 21 d'octubre a les noves caves Peralada (Alt Empordà). Hi van participar representants d'una quarantena d'empreses associades i institucions amb vincle amb el sector en la que era la primera trobada de la demarcació després de la covid-19. Associats i representants institucionals van conversar i debatre sobre aspectes relacionats amb els àrids i de l'actualitat economia com els preus, la demanda, la contractació pública, les infraestructures o la situació econòmica i política. La trobada va servir per visitar les Caves Perelada on diverses empreses associades al gremi han estat subministradors de materials i han treballat en el projecte.


La trobada gremial de Girona va acabar amb un dinar a les mateixes instal·lacions de les noves caves. El president del Gremi d'Àrids de Catalunya, Alfons Porro, va agrair el compromís de les empreses amb la institució per tenir una associació potent que és l'altaveu de les demandes del sector i l'interlocutor amb les administracions, patronals... Tant el director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Treball, Joan Martí com el de Vicepresidència i Polítiques Territorials, Pere Saló, van reconèixer la bona feina de l'entitat i el seu compromís amb el país, destacant-ne aspectes com l'aposta que s'ha fet en els darrers anys per la sostenibilitat.

INVERSIÓ DE MÉS DE 40 MILIONS D'EUROS

El nou celler, dissenyat pel prestigiós equip RCR Arquitectes d'Olot, ha tingut una inversió de 40 milions d'euros. L'obra es va començar a gestar fa 20 anys i que fa una aposta per la sostenibilitat. Les noves caves Peralada s'ha gestat durant dues dècades i estan ubicades a l'antiga granja del Castell i permetrà augmentar la producció passant dels 1,9 milions d'ampolles actuals als 2,5 milions, Malgrat la interrupció que va patir durant els anys de la crisi, el projecte es va aconseguir reprendre, fins a inaugurar-se al juny d'aquest 2022.

There is no image or category is unpublished or not authorized