Notícies

El Gremi de Lleida preocupat per la incertesa de la conjuntura actual

La Junta Directiva del Gremi d'Àrids, Formigons i Prefabricats de Lleida es va reunir el divendres 4 de novembre per fer una anàlisi de la situació del sector a la demarcació. En la trobada, que es va fer a la seu de COELL, la junta i els agremiats participants van expressar preocupació per la «incertesa» que els toca afrontar. El seu president, Josep Maria Pedra, explicava que les empreses noten un «alentiment» de la seva activitat i aquesta «inconcreció» amb variables com la inflació, la demanda d'obra pública, encariment de l'energia... els provoca molts dubtes i són poc optimistes.

En la reunió es van valorar altres aspectes com l'avaluació que han fet a empreses del sector des del Instituto Nacional de Silicosis (INS) sobre la incidència de la sílice a les explotacions de la demarcació i del qual s'espera tenir-ne el resultat en les setmanes vinents. També es va parlar del futur Pla Estratègic de Matèries Primeres de Catalunya o sobre les gestions realitzades per facilitar la instal·lació d'energies renovables en explotacions d'àrids.


També es va valorar la bona demanda que continuen tenint els cicles formatius de Grau Mitjà de tècnic en excavacions i sondatge i de tècnic en pedra natural que ofereix l'IES Mollerussa. Aquest curs 2022-2023 han tornat a tenir una alta matriculació. Altres iniciatives per aconseguir un alt grau de professionalització del sector que es van presentar a la reunió de la Junta del Gremi de Lleida va ser la futura creació d'una bossa de treball per a perfils professionals que, ara, les empreses tenen dificultats de trobar.