Notícies

Reunió amb Oriol Alcoba, nou director general d'Indústria

La Junta Directiva del Gremi d'Àrids de Catalunya es va reunir el 13 de desembre de 2022 amb el nou director general d'Indústria de la Generalitat, Oriol Alcoba. La trobada s'emmarca en la ronda de contactes que l'associació manté en els darrers mesos amb els representants institucionals designats pel nou executiu que presideix Pere Aragonès. A la reunió, on també va participar el subdirector general de Mines, Eduard Vall, es va fer -entre d'altres- una radiografia del sector, es va parlar de la demanda i preu de l'àrid, la necessitat de la simplificació administrativa o de l'elaboració per part de la Generalitat d'un Pla Estratègic de Matèries Primeres.

Les dues parts que van mostrar bona sintonia es van instar a continuar cooperant.

Oriol Alcoba Malaspina (Barcelona, 1974) és enginyer industrial, executive MBA i AMP (Advanced Management Program). Ha estat fins ara director general d'Esade Creapolis, el parc empresarial i de coneixement de l'escola de negocis Esade. Ha estat col·laborador acadèmic d'Esade i professor associat de la UPF en àmbits relacionats amb la gestió de la innovació i la tecnologia. També ha estat expert extern de la Comissió Europea. Fins al desembre de 2016, va ocupar el càrrec de director de transferència i valorització de tecnologia d'Eurecat, el centre tecnològic de referència a Catalunya.

Anteriorment, havia estat gerent de l'àrea de Transferència de Tecnologia de la Generalitat de Catalunya a ACCIÓ i, fins al 2009, va ser director de Desenvolupament de Clústers al 22@ de Barcelona. Abans, havia estat responsable de contractes de serveis a Fomento de Construcciones y Contratas. En aquesta etapa va tenir contacte amb el sector dels àrids a l'haver estat responsable finançer de la pedrera Berta de Sant Cugat del Vallès.