Notícies

Reunió amb Xavier Flores per l'augment dels costos de producció

El Gremi d'Àrids de Catalunya, a través de la Federació d'Àrids (FdA), s'ha reunit amb el Govern espanyol per tractar aspectes relacionats amb l'augment important dels costos de producció. La trobada amb el secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, va servir per demanar -entre d'altres- una actualització de les tarifes de pressupostació dels proveïdors de materials per a obres públiques.


Flores, conscient de com s'ha disparat el cost, es va comprometre a estudiar i a prendre mesures. En aquest sentit, els agents del sector van posar com a exemple, les obres que licita ADIF, gestor d'infraestructures ferroviàries, que ja actualitzat els preus per a proveïdors de matèries primeres de cara a futurs licitacions. En la trobada, el sector va aportar un estudi fet a partir de dades d'altres institucions com l'Institut Nacional d'Estadística o el Ministeri d'Hisenda.


En la reunió que es va fer l'11 de gener a Madrid, el Gremi hi va ser representant pel seu president, Alfons Porro i el gerent, Jaume Puig. La delegació de la FdA també estava formada per Ramón Ruberte, Custodio Monfort, César Luaces Frades i María Loeck de Lapuerta.