Notícies

Els escolars descobreixen els àrids i la restauració de pedreres


Estudiants de primària i secundària d'arreu de Catalunya han participat a una nova edició del Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat. La diada que es va celebrar el 21 de març vol apropar els escolars a la realitat dels àrids, materials omnipresents en el nostre dia a dia i que sovint passen desapercebuts. Amb visites a vuit pedreres de Catalunya, els alumnes han pogut conèixer de primera mà els processos d'extracció, restauració i usos dels àrids.

ÚSOS DELS ÀRIDS I LA RESTAURACIÓ DE PEDRERES


En la seva visita a les empreses, els escolars han pogut conèixer com s'extreuen els àrids i com es processen per obtenir materials com la sorra i la grava. A més, han après sobre la gran varietat d'usos que tenen els àrids, des de la construcció d'edificis i carreteres fins a la fabricació de productes quotidians com ara pasta de dents i cosmètics.

Un dels aspectes més importants que s'han treballat durant la jornada ha estat la restauració ambiental de les pedreres. Els alumnes han pogut veure i participar en la replantació d'arbres i plantes en les zones on ja ha finalitzat l'extracció de minerals, i com es treballa per a la preservació de la biodiversitat. Com a obsequi, tots els participants han rebut el llibre "Petita Història dels Àrids" de Pilarín Bayés, una obra il·lustrada que explica de manera amena i didàctica els secrets dels àrids.

ACTIVITATS EN VUIT EMPRESES D'ARREU DEL TERRITORI 


Aquest 2024 han participat en aquesta iniciativa europea que al país coordina el Gremi d'Àrids de Catalunya, vuit empreses. S'han fet activitats a l'Alt Camp, l'Alt Empordà, el Baix Camp, el Baix Llobregat, la Noguera i Vallès Oriental. Les activitats es van fer  les explotacions d'Aymar a Gualba; Cemex a Begues; PROMSA a Llinars del Vallès; PONDEROSA a Alcover; Sorigué a les plantes de l'Alforja i Balaguer i Cales de Llierca a Llers. Àrids Garcia de Llinars del Vallès farà aquesta activitat el 27 d'abril.

GALERIA D'IMATGES DEL DIA DELS ARBRES, ELS ÀRIDS I LA BIODIVERSITAT

➡️ D'INTERÈS

Notícia prèvia a la celebració del Dia dels Arbres, els Àrids i la Biodiversitat (clica aquí)

Informació de la jornada des de la web de la Federación de Aridos (clica aquí)