Notícies

El Gremi d'Àrids de Catalunya guardonat amb el premi FPCAT

L'aposta del Gremi d'Àrids de Catalunya per la formació professional ha estat reconeguda amb el Premi FPCAT. Aquest guardó que atorga l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (ACTFP) dona visibilitat al treball impulsat perquè el país disposi d'una oferta de cicles formatius reglats que garanteixin mà d'obra qualificada. El president del Gremi, Alfons Porro, va rebre la distinció el 21 de maig en un acte al Teatre Nacional de Catalunya i que va servir per celebrar el 25è aniversari del Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.

La delegació del Gremi estava formada també pel Josep Maria Pedra, president del Gremi d'Àrids, Prefabricats i Formigons del Lleida, representants de les empreses Lleida i Tarragona i dels equips directius de l'IES Mollerussa i de l'IES Jaume Huguet de Valls. També hi havia el gerent, Jaume Puig, que ha exercit d'enllaç i coordinador del projecte. En l'acte, amb presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, també hi van participar la vicepresidenta Laura Vilagrà; el conseller d'Empresa i Ocupació, Roger Torrent i la consellera d'Educació, Anna Simó

EL GREMI COM A IMPULSOR DE L'OFERTA FORMATIVA

Aquest guardó visibilitza, segons el jurat, el paper del gremi com a agent impulsor d'aquesta oferta formativa i el reconeix com a interlocutor amb l'administració catalana per tirar endavant iniciatives a favor de la formació com els estudis de formació professional que actualment es fan a Mollerussa i Valls. Pel fet d'estar integrat per les empreses del sector, el Gremi també ha estat clau per facilitar la realització de pràctiques i ha treballat per facilitar la inserció laboral dels estudiants en un sector que -entre d'altres- requereix mà d'obra formada davant de reptes com la modernització de la maquinària, fruit de la robotització i l'evolució tecnològica del sector. Aquest fet, lligat amb la necessitat de relleu generacional en tractar-se d'un sector envellit, fa que la indústria dels àrids pugui ser un jaciment d'ocupació en l'àmbit de país.

Els Premis FPCAT reconeixen les bones pràctiques i la contribució a la construcció d'una formació professional de qualitat
. Es poden reconèixer a persones físiques, centres de formació professional, empreses, fundacions o associacions i altres entitats que hagin contribuït a les bones pràctiques en l'àmbit de la formació professional com és el cas del Gremi d'Àrids de Catalunya. També el poden rebre persones investigadores, universitats, centres de recerca, instituts universitaris de recerca i acadèmies per la seva recerca en el camp de la formació professional.

➡️ D'INTERÈS

Nota de premsa dels premis FPCAT des de la web de la Generalitat de Catalunya (clica aquí)

GALERIA D'IMATGES DE L'ACTE D'ENTREGA DEL PREMI FPCAT