Notícies

El Gremi d’Àrids coordina el sector davant la pandèmia del Covid-19

El Gremi d’Àrids de Catalunya exerceix la coordinació del sector davant de la situació creada per a la pandèmia del coronavirus Covid-19. L’equip tècnic, conjuntament amb els equips de Foment del Treball, PIMEC i els serveis jurídics del Gremi, estan assessorant les empreses agremiades que en la seva gran majoria continuen la seva activitat. L’extracció d’àrids és una activitat que, segons el decret del govern espanyol, pot continuar l’activitat amb l’aplicació de l’Estat d’Alarma.

Només s’ha paralitzat una activitat extractiva situada a la Conca d’Òdena, ja que aquesta àrea de l’Anoia s’ha confinat per ordre governativa.

Les empreses del sector han augmentat notablement les mesures de seguretat destinades als treballadors per a garantir-ne la seguretat. Entre d’altres s’ha aconsellat potenciar els Equips de Protecció Individual (EPI). El Gremi també gestiona la compra de màscares de protecció respiratòria pels treballadors amb l’objectiu d’evitar que es pugui transmetre el virus.

Els associats també han rebut assessorament legal. Entre altres aspectes, la situació pot suposar que les empreses no puguin atendre obligacions assumides, davant la impossibilitat de compliment de les obligacions d’una relació contractual. Entre d’altres s’ha ofert consultoria personalitzada o la participació en webinars amb especialistes.

Amb l’objectiu de reduir la mobilitat, els contactes entre la junta del Gremi i amb les empreses associades s’ha fet per via telemàtica amb l’objectiu de minimitzar el risc de quedar afectats per aquest virus global.

➡️ D'INTERÈS (en actualització)

Informació, recursos i protocols de prevenció davant el coronavirus (clica aquí)

Què cal tenir en compte davant la declaració d’estat d’alarma? (clica aquí)

Qüestions importants a tenir en compte per poder procedir a fer un ERTO  (clica aquí)

Mecanisme legals davant la manca de liquiditat (clica aquí)

Procediments laborals per força major (clica aquí)