Notícies

El Gremi s'adapta amb modern equipament per a videoconferències

El Gremi d'Àrids de Catalunya ha equipat la sala de reunions de la seva seu a la Rambla Catalunya de Barcelona amb un nou sistema de videoconferències i projeccions. Amb aquesta aposta, el Gremi modernitza tècnicament l'espai que complirà amb tots els requisits tècnics. Més enllà del context actual provocat per la pandèmia, la sala ja estarà equipada tant per les reunions i activitats presencials (projeccions, presentacions, intervencions per videoconferència...) com per a les activitats mixtes que combinen presencialitat i virtualitat.


La sala s'ha dotat amb el sistema Polycom Poly Studio. Aquest està format, entre d'altres, per una càmera robotitzada i un sistema de microfonia. També s'ha equipat l'espai amb un nou sistema de projecció. Aquesta tecnologia permet controlar tant el que s'està projectant per als assistents presencials com per aquells que participen en l'activitat remotament. El sistema bloqueja, per exemple, els sons molestos que poden interrompre les reunions o disposa d'un sistema de càmera intel·ligent que emmarca la sala o rastreja la persona que en aquell moment està intervenint.

Actualment, atenent les indicacions de la Generalitat per contenir l'índex de contagi de la Covid-19, s'ha limitat  el nombre d'assistents a les reunions presencials. Un cop superada la pandèmia, les reunions i activitats híbrides (combinant presencials i virtuals) sembla que s'acabaran consolidaran. Des del Gremi es considera que aquest equipament tindrà una gran utilitat, ja que facilitarà els contactes, la participació en reunions d'altres organismes i reduirà molt el nombre de desplaçaments.