Notícies

Trobada d'agremiats de Girona al Castell de Montsoriu

El castell de Montsoriu (la Selva) va prendre el relleu a les caves Peralada (Alt Empordà) com a seu de la trobada d'agremiats de les comarques gironines. Representant d'una trentena d'empreses d'aquesta demarcació i de l'administració es van trobar el divendres 21 d'abril. Aquest encontre va iniciar-se amb una visita cultural en aquest castell medieval situat al terme municipal d'Arbúcies i va acabar en un dinar al restaurant Parrufu d'Hostalric que va servir per debatre i recollir les inquietuds del sector.

El director del Museu Etnològic del Montseny, Joaquim Mateu, va exercir de guia per conèixer el castell que és una fusió entre la fortificació romànica exterior i un palau gòtic interior. Els agremiats van poder conèixer aquesta fortalesa medieval de gran bellesa que ha resistit el pas del temps i l'embat de diverses batalles i que des dels 90 del segle passat s'ha anat restaurant.

El president del Gremi d'Àrids de Catalunya, Alfons Porro, va presidir el dinar que va servir per posar en comú els reptes que té el món dels àrids a les comarques gironines i les perspectives de futur en un context econòmic marcat per determinades incerteses. Als responsables de la trentena d'empreses que hi van participar també s'hi van sumar representants de l'administració. El nou director dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Girona, Sergi Albrich, va encapçalar la representació institucional. Fa unes setmanes, el gremi ja s'havia reunit amb ell per transmetre-li les principals demandes del sector.

GALERIA D'IMATGES DE LA TROBADA D'AGREMIATS DE LES COMARQUES GIRONINES

➡️ D'INTERÈS

Web del Castell de Montsoriu (clica aquí)