Notícies

El DG d'Indústria, Oriol Alcoba, visita les pedreres del Garraf

El director general d'Indústria, Oriol Alcoba, va fer el dijous 11 de maig, una visita a diverses pedreres del Garraf. Acompanyat d'una delegació del Gremi d'Àrids de Catalunya, Alcoba va poder conèixer in situ el funcionament de les activitats extractives i aspectes relacionats amb la capacitat de producció d'àrids respecte a la demanda de l'àrea metropolitana de Barcelona, la geologia del massís, les polítiques de biodiversitat que apliquen les empreses que hi treballen o la seva interacció positiva amb el parc natural on estan ubicades.

Alcoba i el subdirector general de Mines, Eduard Vall, van visitar la pedrera de Vallcarca de Portland Valderrivas, la pedrera La Falconera de PROMSA i la Pedrera Las Cuevas de Lafarge. Allà van poder veure el funcionament d'una activitat extractiva, la demanda d'àrids que té el Barcelonès i el Baix Llobregat o com es fa la restauració i les accions de preservació de la biodiversitat en una zona com el Parc Natural del Garraf.

 

EMETENT A LES DEMANDES DEL SECTOR

El director general d'Indústria es va mostra emetent a escoltar les demandes del sector com la necessitat de fer una planificació estratègica de les matèries primeres del país per garantir un subministrament de proximitat a totes les zones del territori o a simplificar la tramitació administrativa, a través d'una major interacció entre els diferents òrgans de l'administració. També es va posar en valor el bon treball que es fa en el camp de la preservació de la flora i la fauna.

Aquesta era la segona trobada d'Alcoba amb el Gremi d'Àrids de Catalunya, després del seu nomenament per part del president de la Generalitat, Pere Aragonés. El nou director general substitueix a Natàlia Mas, designada conselleria d'Economia i Hisenda. La primera reunió es va fer 11 de desembre de 2022 a la seu de la Generalitat.